Nederlandse boeken, Recensies

Vakantie vibes

Vakantie vibes

Lana Lain, Jaimy Smeets, Corina Dekker, Pippa Storm, Joseph Roelands en Milva Arleen

MH Books

21 juni, 2024 by Antoinette

Waardering: 4 uit 5.

Vakantie Vibes is een bundel met 6 korte steamy verhalen die de lezer zeker warmte zullen geven. Elk verhaal speelt zich af in de zomervakantie, maar elk verhaal kent een andere setting en personages. Weten de auteurs de lezer met hun steamy verhalen de zomervakantie al dichterbij de lezer te brengen?


Glamping

De eerste die de bundel mag aftrappen is Milva Arleen met Glamping. In dit verhaal wordt Lizzy door haar haar vriendinnen Yara en Noor meegenomen naar een glamping waar ze gebruik mogen maken van de faciliteiten van het hotel in de buurt. Het luxe kamperen valt deels in het water totdat Lizzy een leuke man tegen het lijf loopt. Maar staat ze wel open voor de liefde?

Waardering: 3 uit 5.

Sirene

Joseph Roelands laat met Sirene een gewaagd verhaal zien aan de lezer. Carel heeft zin om met zijn zeilboor heerlijk een tijdje te vertrekken, alleen. Maar als zijn moeder voorstelt om de oudere buurvrouw hem te laten vergezellen wordt de vakantie opeens wel erg warm. Er ontstaat een grote aantrekkingskracht tussen de twee en er ontstaat een zeer warme vakantie. Maar hoe nu verder als het tijd is om weer naar huis te varen?

Waardering: 4 uit 5.

Voor mij

Pippa Storm is de derde auteur die haar korte verhaal met de lezer mag delen. Zij neemt de lezer mee naar Lieve die via een app na vier jaar relatie wordt gedumpt. Hoe moet ze nu verder? Haar vriendin stelt voor op tinder te gaan en zo een leuke vent aan de haak te slaan, maar zijn de mannen hier wel te vertrouwen of zijn ze alleen maar uit op 1 ding?

Waardering: 4 uit 5.

Een tweede kans

Corina Dekker kiest ervoor om de lezer mee te nemen naar de alleenstaande moeder Suus. Ze heeft geen fijne tijd achter de rug doordat ze werd geveld door migraine. Maar als ze tijdens haar vakantie de vader treft van haar zoontjes beste vriend, komen de kriebels weer boven drijven. Hij is toch echt wel een leuke vrijgezelle man, maar is Bas wel de juiste man voor haar of zal het misschien de vriendschap van hun zoontjes in de weg gaan zitten?

Waardering: 4 uit 5.

Solotrip

Het een na laatste verhaal is voor Jaimy Smeets. Lewis zijn leven staat volledig op zijn kop. Alles om hem heen laat hem te lijken vallen, inclusief zijn vriendin. Lukt het hem om zijn leven weer kleur te geven? Zal hij deze vinden als hij alleen op vakantie gaat naar een zonnig eiland waar niemand hem kent?

Waardering: 3 uit 5.


Gastvrij

Het laatste verhaal die we kunnen lezen in deze steamy verhalenbundel is van Lara Lain. De titel geeft al veel prijs van de inhoud van deze novelle. Jade boekt last minute een huisje aan het strand omdat ze echt tijd voor zichzelf nodig heeft. Matt die werkt op het resort ziet Jade al gelijk zitten, maar de twee blijven maar draaien om elkaar heen en willen elkaar het liefst ontwijken. Maar is dit wel haalbaar als de aantrekkingskracht groot is tussen de twee?

Waardering: 3.5 uit 5.

Vakantie Vibes is een warm zomers verhalenbundel geworden. De auteurs hebben elk op eigen wijze het thema een eigen draai gegeven en dat maakt dat deze bundel heel divers is geworden. Ondanks dat de auteurs allemaal al bekend zijn in dit genre, weten ze elke keer de lezer weer te verrassen met hun steamy creaties. Heel leuk om te zien hoe een thema tot zo’n warm en liefdevol kort verhaal tot stand komt.

De schrijfstijl is bij elke auteur vlot en makkelijk waardoor je de novelles zo hebt gelezen. Ondanks dat de verhalen weinig bladzijden kennen, heb je wel het idee een compleet verhaal te lezen. Ideaal nu het mooie weer in aantocht is om steeds een verhaal te lezen om daarna weer in het zonnetje te willen zitten.

Vakantei vibes vind ik zeker een aanrader voor lezer die het steamy genre graag lezen. De verhalen zijn liefdevol, warm en de warme oortjes komen niet alleen straks door het mooie warme weer. Een fijne bundel die lekker wegleest en toch compleet is. Ik kom op een gemiddelde van 4 sterren.

* Disclaimer: met dank aan Uitgeverij MH Books voor een recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

Plaats een reactie