Nederlandse boeken, Recensies

De dochter van Maria Kalkman

De dochter van Maria Kalkman

Gerard Nanne

Uitgeverij Ellesy

September 11, 2021 by Antoinette

Waardering: 4 uit 5.

Gerard Nanne heeft al meerdere boeken geschreven, maar ik moet bekennen hem tot nu toe alleen van naam te kennen. Met het lezen van De dochter van Maria Kalkman is hier eindelijk verandering in gekomen. Maar wat vond ik van zijn nieuwste boek?

Vanaf het eerste hoofdstuk wist Nanne mij in het verhaal te zuigen en mede door de korte hoofdstukken las ik het verhaal ook nog eens heel vlot. Wat vertelde Koopmans op zijn sterfbed aan zijn stervensbegeleidster? Vanaf hier neemt Nanne de lezer mee in een aantal verschrikkelijke moorden. De hoofdlijn in de moorden is dat de slachtoffers allemaal door een hond zijn gedood. Het rechercheteam stort zich op de zaak en wanneer een van de rechercheurs voorstelt om een hondengedragsdeskundige te vragen komt al snel de hondengevechtsport in hun vizier. Maar wat heeft dit met de moorden te maken?

Elk personage wordt goed uitgewerkt wat het verhaal de juiste balans geeft en het verhaal dat duistere geeft waardoor de lezer steeds op het verkeerde been wordt gezet. Het blijkt dat een gebeurtenis uit het verleden ten grondslag ligt aan deze moorden. Maar wat is er destijds gebeurd? En wie wil deze mensen op deze gruwelijke wijze vermoord hebben?

De dochter van Maria Kalkman vond ik een vermakelijk boek om te lezen. De spanningsboog is continue gespannen en elke keer weet Nanne weer een detail te delen waardoor je als lezer wilt blijven doorlezen. Nanne heeft een zeer vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat dit verhaal als een trein leest.

Zoals gezegd is dit voor mij een eerste kennismaking met de auteur, maar zeker niet de laatste. Ik ben benieuwd naar zijn eerdere werken en ben dan ook voornemens om binnenkort een andere titel van zijn pen te gaan lezen.

Wie graag een goed opgebouwd en uitgewerkt verhaal wil lezen die ook nog eens genoeg spanning en een tikkeltje romantiek kent, zou zeker De dochter van Maria Kalkman op zijn leeslijstje moeten zetten. Het verhaal zal je zeker niet teleurstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s