Nederlandse boeken, Recensies

Het wespennest

Het wespennest

Karin Kallenberg

Uitgeverij Ellessy

December 11, 2021 by Antoinette

Waardering: 4 uit 5.

Karin Kallenberg heeft al een drietal boeken samen met Dimitri Van Hove geschreven en schrijft met Het wespennest haar eerste standalone roman. Het verhaal is deels gebaseerd op haar eigen ervaringen. Omdat ik haar eerdere duo-boeken graag las, was ik dan ook verheugd dat ik dit boek mocht lezen. Zijn mijn verwachtingen uitgekomen?

In Het wespennest neemt Kallenberg de lezer mee naar twee landen en verkeren we in de jaren tachtig. In Amsterdam werkt Lisa sinds kort bij een warenhuis het wespennest B.V. die tot haar verrassing in een reorganisatie blijkt te verkeren. De andere verhaallijn speelt zich af in Mozambique waar een weeshuis in Maputo een grote rol gaat spelen in het leven van Lisa. Al snel bemerkt ze dat de betalingen door haar baas naar het weeshuis niet kloppen en ze reist af naar het weeshuis. Ook daar merkt ze op dat er een aantal ongure zaken spelen. Maar hoe kan Lisa ervoor zorgen dat beiden zaken verandert raken? Is zij hiervoor wel de juiste persoon? En hoe zal de liefde tussen haar en Antipas kunnen stand houden als zij terugkeert naar Nederland?

Het wespennest is een vlot geschreven boek die de lezer continu bij het verhaal betrekt. Doordat Kallenberg deels schrijft uit eigen ervaring en haar kennis deelt van Mozambique krijgt het verhaal net dat beetje meer. Het verhaal begint relaxed en wordt naarmate het verhaal vordert steeds interessanter en kent het ook een vleugje spanning. Ondanks dat ik wel in de gaten had hoe het verhaal zou kunnen gaan verlopen, was het toch een fijne leeservaring. Omdat het verhaal goed wordt opgebouwd wil je gewoon weten hoe Kallenberg dit verhaal gaat afronden.

Voor mij is Het wespennest een mooi verhaal die ik met plezier las. Kallenberg laat zien dat ze ook prima alleen een goed en onderhoudend verhaal kan schrijven. De mooie cover is een mooie toevoeging en lonkt echt naar de lezer toe. Ik hoop dat de auteur nog een paar mooie boeken uit mag gaan brengen, want tot nu toe heeft ze mij nog niet teleurgesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s