Nederlandse boeken, Recensies

Virusvrees

Virusvrees

Astrid Witte

Uitgeverij Ellessy

December 13, 2021 by Antoinette

Waardering: 4 uit 5.

Astrid Witte heeft met Virusvrees een roman geschreven waarin corona de hoofdrol speelt. Ze weet dit met een humoristische kijk te beschrijven aan de lezer, maar is dit boek een ontspannen verhaal nu we nog midden in de pandemie zitten?

Theo en Trudy wonen in een ouderencomplex wanneer corona Nederland en de wereld in zijn greep krijgt. Hun dochter woont met haar gezin in Nieuw-Zeeland en ze (beeld)bellen vaak als het Theo en Trudy lukt om de telefoon zover te krijgen. Wanneer corona ook in het ouderencomplex toeslaat en er vreemde zaken lijken te gebeuren, is vooral Theo erg op zijn hoede. Trudy daarentegen leeft zoveel mogelijk haar oude leventje. Zo spreekt ze af met medebewoners binnen de anderhalve meter en is zij nog niet echt bezig met de maatregelen.

Theo en Trudy zijn een geweldig stel die niet met en niet zonder elkaar kunnen. Waar Theo zich druk maakt over alles omtrent corona en bang is om besmet te raken, heeft Trudy dit veel minder. Wanneer Trudy en hij ziek worden zijn zijn zorgen dan ook groot. Hebben ze corona en hoe moet het dan verder?

Astrid Witte heeft wat mij betreft een hilarische roman geschreven. Zo speelt ze met woorden zoals mobiele epp (app) of bloetoet (bluetooth) en moet je wel lachen omdat je het herkent van de uitspraken van sommige ouderen. Daarnaast weet ze situaties te beschrijven die je herkent van de afgelopen corona-persconferenties of nieuwsgebeurtenissen.

Virusvrees is een boek die ik echt met veel plezier las. Het geeft herkenning, maar kent zoveel humor dat het verhaal gewoon echt een aanrader is om te lezen. Omdat het boek niet al te veel bladzijden kent is het ook zo gelezen. Ik ben meer dan positief verrast over hoe Witte corona op een positieve manier in een verhaal weet te verweven. Echt complimenten! Het verhaal is geen hoogstaand verhaal, maar gewoon een vrolijk boek met zeker ook zijn serieuze momenten. Zo overlijden er mensen, maar ontstaat er ook een romance. Daarnaast is er wantrouwen, maar ook naastenliefde.

Witte heeft met Virusvrees een mooi boek geschreven die ik echt kan aanraden aan andere lezers. Het is een boek die mij vooral een vrolijk gevoel gaf. Hoe mooi is dat in deze langdurige coronatijd vol met maatregelen en onzekerheden.

Een gedachte over “Virusvrees”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s