Nederlandse boeken, Recensies

Mama liegt

Mama liegt

Marion van de Coolwijk

Uitgeverij De Crime Compagnie

April 20, 2022 by Antoinette

Waardering: 4 uit 5.

Van de Coolwijk heeft al meerdere boeken geschreven. Mama liegt is haar eerste thriller welke ze uitbrengt bij De Crime Compagnie. Dit keer neemt ze lezer mee in een verhaal die zich in het heden en verleden afspeelt. Zal kleindochter Aisa haar oma kunnen helpen om haar zus Emma te vinden?

Aisa is een jonge vrouw die opgegroeid is met een verslaafde moeder en daardoor door haar oma Anna grotendeels is opgevoed. Wanneer ze bij haar oma op bezoek gaat verteld ze Aisa dat ze nog een zus heeft, Emma. Wanneer Anna niet veel later overlijd, staat Aisa er grotendeels alleen voor. Onverwachts biedt de vermogende Emma haar de helpende hand. Dit is het minste wat ze voor haar zus kan doen vind Emma. Ondertussen spreken en zien Aisa en Emma elkaar veel. Langzaamaan hoort Aisa steeds meer over haar oma. Maar ze blijft wel het idee houden dat niet alles boven tafel komt. Waarom is Emma wat terughoudend in haar verhalen over vroeger? Wat is er destijds gebeurd dat de zussen elkaar lange tijd niet zagen en spraken?

Afwisselend lezen we het verhaal van Elizabeth welke zich afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog. Ze raakt ongehuwd zwanger, maar gelukkig kan ze trouwen met haar grote liefde om de schande te beperken. Wanneer hun dochter Emma wordt geboren is het liefde op het eerste gezicht. Helaas overlijdt haar vriendin kort na de bevalling van haar dochter. Beide vrouwen bevielen gelijktijdig in een klooster. De moeder van Elizabeth stelt voor dat zij het kindje adopteren en zo voeden Frans en Elizabeth de twee meiden op als hun eigen kinderen. Toch besluit Anna jong uit huis te gaan en zo verliezen de twee zussen elkaar uit het oog.

In het heden leren we Aisa en Emma beter kennen. Emma helpt Aisa waar ze kan, vooral financieël. Als niet veel later er nog meer slachtoffers vallen staat Emma steeds voor haar klaar. Zeb, de kleinzoon van Emma, raakt verliefd op Aisa en al snel is de liefde volop aanwezig. Maar waarom gebeurd er zoveel in het leven van Aisa en wat is er vroeger toch gebeurd dat Anna al vroeg het ouderlijk huis verliet?

Wederom weet Van de Coolwijk een mooi verhaal te schrijven. Lange tijd weet ze de lezer mee te nemen in het heden en verleden zonder de dader echt in beeld te brengen. Pas later in het verhaal kwamen bij mij de verdenkingen en wilde ik het verhaal doorlezen om te weten om mijn gevoel klopte.

Mama liegt kent een vlotte schrijfstijl en de afwisseling in de tijdlijnen is echt een pluspunt voor dit verhaal. Hierdoor kom je steeds meer te weten en hoop je dat Aisa de rust mag vinden, waarna ze heimelijk naar op zoek is. Van begin tot eind loopt het verhaal snel en voor je het weet bent je al een eind in het verhaal.

Ik heb genoten van Mama liegt en sloeg mijn reader dan ook met een tevreden gevoel dicht. Van de Coolwijk is een auteur die de lezer echt weet te vermaken met haar verhalen en dit bewijst ze wederom met dit nieuwste werk. Ik geef het graag 4 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s