Nederlandse boeken, Recensies

Euphorbia

Euphorbia

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar

Uitgeverij Stork House

April 27, 2022 by Antoinette

Waardering: 3.5 uit 5.

Bouwhuis-Ooyevaar was tot voor kort een nog onbekende auteur voor mij. Toen ze vroeg of ik Euphorbia wilde lezen, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Hoe zou ik haar schrijfstijl ervaren?

Op basis van de titel en cover zou ik het boek niet zomaar hebben uitgekozen om te lezen. Het klinkt en oogt wat duister en ik zou het eerder hebben geschaard onder het genre sciencefiction. Toch laat de beschrijving van het boek zien dat het een om een verhaal gaat die deels in het verleden en deels in het heden afspeelt.

Celia trouwt met Derk Wintershoek en ze is gelukkig, al mist ze toch wel het drukke leven van thuis, waar haar vader huisarts is en dagelijks mensen over de vloer ziet komen. Het huwelijk van de twee blijft kinderloos en na een paar jaar verandert de relatie tussen de twee. Derk is steeds vaker van huis en lijkt naar Celia steeds meer irritatie te uiten, waarbij hij haar ook fysiek mishandeld.

In het heden maken we kennis Adam. Een auteur die niet van de grond is gekomen en niet gelukkig is. Wanneer hij de boeken van Winterhoek ontdekt, besluit hij op onderzoek te gaan. Hij vindt het huisje in de duinen waar Celia en Derk woonde en ontmoet daar Beate. De twee onderhouden een bijzondere vriendschap, maar de belangrijkste vraag blijft toch; zullen ze er achter komen wat er met Celia en Derk is gebeurd?

Zoals ik aangaf, kende ik de auteur nog niet, maar ik ben verrast. Het verhaal is onderhoudend en met een vlotte pen geschreven. De lezer gaat mee op een speurtocht die toch nog een mooie wending krijgt. Euphoria heeft een goed gekozen titel gekregen, al zou ik wel gekozen hebben voor een andere cover.

Het boek valt onder het genre thriller, maar echt heel spannend is het verhaal niet. Het kent eerder een psychologische spanning, waarbij de auteur de lezer meeneemt in twee verhaallijnen. Wat er uiteindelijk is gebeurd met Celia en Derk past bij de opbouw van het verhaal, maar echt thrillerwaardig is het niet.

Al met al is mijn eerste ervaring met Bouwhuis-Ooyevaar positief. Ik heb nog een boek in de planning staan om te lezen van deze auteur. De recensie zal binnenkort ook bij ons blog te lezen zijn. Voor nu geef ik Euphorbia 3.5 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s