Reading challenge

September wrap-up

Reading Challenge 179 van de 250 boeken

In september las ik echt van alles wat. Zo las ik verschillende genres, maar ook diktes van boeken. Zo’n driekwart van de boeken las ik als e-book. Ik had een lekkere ontspannen leesmaand en had voor mijn gevoel minder boeken gelezen dan ik daadwerkelijk las. De meeste boeken kregen een goede beoordeling van 4 sterren. Deze maand heb ik geen topper gelezen, dus geen 5 sterren uitgedeeld in september.

Ik las in totaal 18 verschillende boeken en hierdoor heb ik momenteel 71% van mijn Reading Challenge voltooid. Wil je na de korte beoordeling in het overzicht benieuwd zijn geraakt naar mijn volledige recensie van een boek? Klik dan op de afbeelding. Van deze titels heb ik een uitgebreidere recensie afgelopen maand geplaatst.

Mijn top 3 van deze maand is:

  1. Achter hoge bergen van Emma Anna
  2.  De boekenfluisteraar van Carsten Henn
  3. Onuitwisbaar van Linda Hoekstra

Het begint met een geheimDanielle van Helden

Ik las dit boek mee met de blogbom van de uitgeverij. Wat is dit een heerlijke feelgood en wat leest het lekker weg! Ik hoop dat de auteur nog meerdere boeken schrijft met haar vlotte pen. Ook te lezen via KoboPlus.

Waardering: 4 uit 5.

De boekenfluisteraarCarsten Henn

Ik wilde dit boek heel graag lezen om zijn titel en ik heb er geen spijt van gehad. Waar ik eerst niet in het verhaal kwam en aan een ander boek begon, kwam ik de twee keer wel in het verhaal en wilde het toen het liefst in een keer doorlezen. Echt een mooi verhaal met een mooie boodschap.

Waardering: 4 uit 5.

Iedereen is mooi 2 – Claudia Vanzegbroeck

Omdat het verhaal te lang werd is dit boek opgedeeld in twee losse delen. Waar ik nog enige twijfel had bij deel 1, is dit helemaal weggenomen in dit afsluitende deel. Wie de twee delen achtereen leest zal het verhaal het beste beleven. Ik genoot van dit verhaal. Ook beschikbaar in KoboPlus.

Waardering: 4 uit 5.

Voordat alles beter werdRosemarijn Milo

Voordat alles beter werd is een verhaal dat gaat onder andere over homoseksualiteit, acceptatie, aids en HIV. Maar naast deze onderwerpen wordt er zoveel meer geschreven. Het is een interessant geschreven verhaal wat Milo zeker kenmerkt. Het is een boek waar je even in moet komen, om daarna niet meer los te laten. Het zet de lezer tot nadenken.

Waardering: 4 uit 5.

Ode aan het leven J.N. Milo

Dit boek las ik op aanvraag van de auteur. De cover is helaas nikszeggend, maar het verhaal heeft echter wel meer te vertellen. Het is een boek die je moet liggen, maar ik vond het geen slecht verhaal. Het is ook te lezen via KoboPlus.

Waardering: 3 uit 5.

Onuitwisbaar – Linda Hoekstra

Onuitwisbaar is het persoonlijke verhaal van de auteur. Wanneer haar ouders worden vermoord op hun vakantie komt haar leven op zijn kop te staan. Maar niet veel later blijkt ook haar man ernstig ziek te zijn. Hoe zal Hoekstra met deze grote verliezen omgaan?

Waardering: 4 uit 5.

Match met een maagd – Vanessa Gerrits

Dit is alweer het zesde boek in deze achtdelige reeks. Dit keer is de liefde weer volop aanwezig en zie je een mooie ontwikkeling in het verhaal. Ik kijk uit naar de laatste twee delen.

Waardering: 3.5 uit 5.

Op afstand verbonden- Patricia Bouwhuis- Ooyevaar

Op afstand verbonden is een kort verhaal en gaat over dementie. De auteur laat zien dat je in een kort verhaal de lezer echt bij de verhaal kan betrekken. Het is een fragiel geworden, maar wel met een mooi verhaal over hoe dementie is voor de persoon en zijn omgeving.

Waardering: 4 uit 5.

Kroesvee John Meilink

Dit is het debuut van John Meilink en het begin van een vierluik. Het boek is met veel zorg geschreven en Meilink kent een gedetailleerde schrijfstijl. Het is een boek die wel aandacht vraagt en niet even gelezen kan worden. Maar wie de tijd er voor neemt, wordt beloond met een mooi verhaal.

Waardering: 4 uit 5.

In Barbarije- John Meilink

Dit is het tweede boek in deze vierluik. Wederom laat Meilink zien dat hij de geschiedenis is een prachtig verhaal weet te verweven. Het is een boek die ik wel met aandacht moest lezen, maar wat kan hij schrijven zeg. Ik kijk uit naar de twee volgende delen.

Waardering: 4 uit 5.

Hasta LuegoSuzanne van Bilderbeek

Dit verhaal is heerlijk zomers en laat je genieten van Gran Canaria. Het is een novelle die voorspelbaar is, maar wel lekker wegleest. Ik vond het eind vrij abrupt geschreven, maar ik zie dat de auteur veel schrijfpotentie heeft. Hopelijk is haar volgende boek een langer verhaal, want hier zou ze wel eens zichzelf kunnen gaan verrassen.

Waardering: 4 uit 5.

Twee zielen, een gedachteEsther Stui

Ik wilde dit boek lezen om de vele positieve reacties op social media. Het is een leuk verhaal, maar ik vond het geen uitspringer in dit genre, terwijl de beoordelingen vaak hoog liggen. Ik vond het een gemiddelde feelgood die leuk was voor tussendoor.

Waardering: 3 uit 5.

Een zee van glasGeerteke van Lierop

Dit boek gaat over het verlies van een dierbare. Het is geen dik boek, wat dit verhaal mooi en klein maakt. Het is een verhaal die ik graag wilde doorlezen omdat het zo persoonlijk en fragiel is geschreven. Ik vond dit boek indrukwekkend en rakend.

Waardering: 4 uit 5.

Pumps in de blubberPatricia van Dam

Ik las dit boek mee met een groep op Facebook. Het is een begin van een serie en is zeker de moeite waard om te lezen. Het is een vrolijke feelgood, met een serieuze ondertoon. Ik las het boek vlot, mede door de prettige schrijfstijl. Een leuke aanrader voor de liefhebbers van feelgood.

Waardering: 4 uit 5.

Achter hoge bergen – Emma Anna

Wow! Dat is het enige wat ik kan zeggen van dit verhaal. Ik kende de naam van de auteur al wel, maar nooit iets gelezen van haar, tot nu. Ik ben enorm onder de indruk van dit verhaal en de beeldende schrijfstijl. Dit boek is een echte aanrader en is inmiddels ook via KoboPlus te lezen en te luisteren.

Waardering: 4.5 uit 5.

Getekend door een sekteAnette van Luyk

Dit boek wilde ik lezen omdat de titel mijn enorm aansprak. Het is een verhaal die is geschreven op ervaringen van een vrouw die jarenlang aan verschrikkelijke situaties heeft bloot gestaan. Een indrukwekkend verhaal die een kijkje geeft in een sekte en zijn werkwijze.

Waardering: 3 uit 5.

Het medaillonGuusje de Ruiter

Dit boek was beschikbaar in het KoboPlus abonnement en wilde ik lezen om de lovende reacties. Het is een goed uitgewerkt verhaal welke smaakt naar meer. Gelukkig komen er nog meer boeken in deze serie, dus ik kan ergens naar uitkijken.

Waardering: 4 uit 5.

Het gefluister van het waterElizabeth Byler Younts

Dit boek zag ik al regelmatig voorbijkomen op social media en stond op mijn leesplankje. Want deze schrijfster kan heerlijk schrijven! Dit boek gaat over verlies, rouw, maar ook over het geloof en de hoop op het goede. Ik heb genoten van dit rakende verhaal.

Waardering: 4 uit 5.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s