Nederlandse boeken, Recensies

Aïn, de dood van de halfling

Aïn, de dood van de halfling – Atalanta Nèhmoura – Nimisa Publising House

Waardering: 4 uit 5.

Aïn, de dood van de halfling is het eerste deel in De kronieken van Ulriach de Waanzinnige geschreven door Atalanta Nèhmoura. Eerder las ik al haar standalone De erfwachter en deze heeft mij blij weten te verrassen. De cover van dit eerste deel in de serie geeft mij direct al de indruk dat het boek veel draken zal kennen, terwijl de achterflap ook nog eens duidt op een groot avontuur. Zullen deze verwachtingen uitkomen?

Wanneer zijn vader tijdens een plotselinge aanval overlijdt, vlucht Arktran van het kasteel om op zoek te gaan naar zijn moeder. Deze reis is echter niet zonder enig gevaar. Zijn eerste stop is de witte toren, waar de tovenaar Elasar woont om hier meer informatie te krijgen over zijn moeder. Maar wanneer hij vlak voor de toren in aanraking komt met de elfen Serathan “Mensenjager” en Karathan “Elfwreker” raakt hij zwaargewond. De twee elfen komen er al snel achter dat Arktran niet zomaar iemand is en besluiten de zwaargewonde jongen mee te nemen naar Elasar in de hoop zijn leven te kunnen redden. Dit lukt, en zodra Arktran wakker wordt leert hij meer over zijn afkomst als halfling, zijn moeder die de koningin van de Elfen is, en zijn lotsbestemming als de ene. Onder zijn elfennaam Aïn gaat Arktran samen met de elfen op pad naar zijn moeder. Wat zal Arktran allemaal te wachten staan? Wat zal hij leren over zijn afkomst? Wat hou de ene eigenlijk in?

Ondanks dat Aïn, de dood van de halfling het eerste deel in de serie is, leest het weg als een standalone. Het einde heeft echter wel veel open punten en een cliffhanger, waardoor je als lezer benieuwd raakt naar het tweede deel Drakenruiter.

Het boek kent vele mannelijke personages, maar slechts weinig vrouwen. Echter is dit niet iets dat stoort, doordat het avontuur alsnog in overvloed aanwezig is. Je leert erg veel over Serathan, Kerathan en Arktran, waardoor je goed met hen meeleeft.

Atalanta Nèhmoura heeft een fijne schrijfstijl, waar je in het begin eventjes aan moet wennen. Zo kent het verhaal veel ingewikkelde namen en termen, die aan het einde van het boek worden toegelicht.

Aïn, de dood van de halfling is een boek vol avontuur, spanning, strijd en mysterie. Dit begin in de serie belooft zeker veel goeds voor de volgende delen, en ik kan dan ook niet wachten om te beginnen in Drakenruiter. Al met al is dit zeker een geslaagd begin van de serie en geef ik het dan ook 4 sterren.


Broken Past

Broken Past is het tweede deel in de Dragon Wings serie van Elizabeth Kayland. Vorig jaar heb ik erg genoten van Broken Truth, het eerste deel in deze serie…

Aerélon

Aerélon is het zevende en laatste deel in De Kronieken van Ulriach de Waanzinnige van Atalanta Nèhmhoua. Hoewel deel zes bij mij aanvoelde als een einde met open mogelijkheden, was…

Het teken van Drie

Het teken van Drie is het zesde deel in De Kronieken van Ulriach de Waanzinnige van Atalanta Nèhmhoua. Na het grote succes van het vijfde deel was ik erg benieuwd…

Plaats een reactie