Nederlandse boeken, Recensies

Blinde wraak

Blinde wraak

Nina Verheij

Hamley Books

November 22, 2021 by Antoinette

Waardering: 4.5 uit 5.

Blinde wraak is de afsluiter van deze trilogie met  Emily Gagliardi in de hoofdrol. Ik keek enorm uit naar dit boek omdat ik de twee voorgaande boeken erg goed vond. Niets is wat het lijkt en toch komen de lijntjes bij elkaar. Zou ik weer zo verrast worden door Nina Verheij?

Direct vanaf de eerste hoofdstuk weet Verheij de toon te leggen in Blinde wraak. Er wordt een lijk gevonden die ligt als Vrouwe justitia op het dak van de buurvrouw van Emily. Is dit een bewuste keuze of berust dit op toeval? Al snel blijkt dat het lijk al was overleden en dat ze thuis vanuit haar kist is gehaald en daar is neergelegd. Wat is er toch allemaal aan de hand? En is deze daad naar Emily bedoeld of zit er iets anders achter?

Langzaamaan ontrafelt dit verhaal zich en weet Verheij de lezer meerdere keren op het verkeerde been te zetten. Net als in Geheugenspel en Fatale keuzes neemt ze te lezer mee in twee tijdlijnen. Hierdoor komen we achter het heden, maar ook zeker het verleden. Naast de gebeurtenissen worden we ook meegenomen in het liefdesleven van Emily. Aan het begin van het verhaal is ze nog steeds niet zeker hoe ze met haar relatie met Lucas moet omgaan. Hoe kan ze het geheim bij zich dragen en toch eventueel een relatie met hem aangaan?

Blinde wraak leest net als zijn voorgangers vlot. De schrijfstijl is prettig, snel, spannend en onderhoudend. Je wilt als lezer weten hoe de vork in de steel zit en het liefst het boek in een keer uitlezen. Wie weet dat dit verhaal nog eens wordt opgepakt om uit te brengen als tv-serie. Want zo sterk is dit verhaal!

Verheij laat met deze trilogie zien dat ze zich tot de Nederlandse top mag scharen. Het verhaal is spannend, psychologisch en goed uitgewerkt. Zodra je begint te lezen voel je met Emily mee. Ik hoop dan ook dat Verheij snel weer boeken uit mag brengen in dit genre. Haar pen is scherp, sterk en verrassend.

Wat mij betreft is Blinde wraak, maar zeker deze hele trilogie een absolute aanrader. Het is een verhaal die de lezer laat meepuzzelen met de gebeurtenissen en stiekem sluit je Emily steeds wat verder in je hart. Nu is het tijd om Emily los te laten en hopelijk mogen we snel weer kennismaken met een ander personage in de nieuwe boeken van Nina Verheij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s