Nederlandse boeken, Recensies

Geschenk onder de boom

Geschenk onder de boom

Patricia van Dam

Uitgeverij Books and Butterflies

December 21, 2021 by Antoinette

Waardering: 4.5 uit 5.


Patricia van Dam schrijft met Geschenk onder de boom een novelle in het genre feelgood. Dit korte verhaal vertelt over Lucy en William. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, maar kunnen de twee elkaar helpen om het verleden een plekje te geven?

Het zit Lucy niet mee. Haar oma heeft verzorging nodig, haar huis moet ze binnenkort uit en ze heeft geen werk. Wanneer ze besluit haar stoute schoenen aan te doen en naar het kantoor te gaan die haar uit huis dreigt te zetten, ontmoet ze William. Hij is nog op zoek naar een kindermeisje voor zijn dochter. Zijn vrouw is overleden en hij draagt nu alleen de zorg over zijn dochter. Hij besluit Lucy te vragen die gretig ja zegt.

Al snel draaien de twee om elkaar heen, maar kunnen ze hun verleden loslaten om elkaar daardoor beter te leren kennen?

Ondanks dat dit een novelle is, komt het verhaal absoluut binnen. Ik had af en toe echt een brok in mijn keel, zeker als je het perspectief vanuit de dochter leest. Zo als het een feelgood betaamt komt het verhaal natuurlijk goed, maar de opbouw hiernatoe is echt goed uitwerkt. Chapeau voor Patricia van Dam dat ze dit heeft weten te bewerkstelligen.

Het verhaal kent veel emotie, verdriet en strijd, maar ook doorzettingsvermogen, empathie en liefde. De combi van al die emotie zorgt ervoor dat Geschenk onder de boom echt van hoge kwaliteit is. Dit is een van de beste novelles die ik las dit jaar!

William en Lucy willen zo graag verder met het leven, maar ze weten alleen niet zo goed hoe. De weg naar het openstellen naar elkaar is prachtig opgebouwd door Van Dam. Novelles zijn heerlijk om te lezen omdat je ze zo uit hebt, maar kennen regelmatig een oppervlakkig verloop doordat ze nog geen 100 bladzijden kennen. Van Dam laat zien dat dit echt anders kan.

Wat mij betreft Een geschenk onder de boom een prachtige aanrader om te lezen tijdens de feestdagen. Het boek staat ook op KoboPlus dus lezers pak je kans!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s