Nederlandse boeken, Recensies

Zonder angst

Zonder angst

Inge van Prooijen

Uitgeverij De Crime Compagnie

Januari 19, 2023 by Antoinette

Waardering: 4 uit 5.


Zonder angst is het debuut van Inge van Prooijen en een psychologische thriller van Nederlandse bodem. Het neemt de lezer mee in het leven van Cleo die in haar praktijk een nieuwe cliënt krijgt. Al snel lijkt haar gevoel met haar aan de haal te gaan. Maar is dit ook zo?

De twintiger Cleo heeft een eigen praktijk waar ze cliënten op een creatieve wijze begeleid in hun problematiek. Ze heeft een mooi klantenbestand en de praktijk die ze samen met drie andere heeft loopt goed, al kan ze het niet met alle collega’s het even goed vinden. Wanneer Julia bij haar komt bemerkt Cleo al snel dat haar problemen en haar persoonlijkheid veel met haar doen. Ze kan Julia niet loslaten en besluit haar privileges te geven door ook in haar vrije tijd beschikbaar te zijn. Maar wat is er nu echt aan de hand? En waarom trekt Julia haar zo persoonlijk aan? En hoe lost ze het thuis op met haar vriend?

Zonder angst is een verhaal die een mooie opbouw kent. Van Prooijen geeft de lezer ruim de kans om Cleo te leren kennen, maar ook Julia die te dealen heeft met een stalker. Het verhaal kent in het begin een langzame opbouw en dit alles geschreven met een vlotte schrijfstijl, waarbij het psychologische deel steeds meer onder de huid van de lezer kruipt. Eenmaal verder lezende krijgt de lezer steeds meer hints over hoe het verhaal in elkaar steekt. Halverwege het verhaal gaat het tempo omhoog en de climax is echt verrassend. De lezer zal het boek met een tevreden gevoel sluiten.

Van Prooijen laat met haar debuut zien dat ze een goed verhaal weet te schrijven waarin het psychologisch aspect goed is uitgewerkt. Cleo lijkt steeds verder af te glijden in deze casus terwijl Julia veel angst kent. Maar toch krijgt het verhaal een wending die de auteur echt goed heeft uitgewerkt. Dit maakt dat van Prooijen een auteur is die in de gaten gehouden dient te worden. Als ze deze schrijfstijl weet vast te houden, dan kan ze wel eens een auteur worden die de lezer graag ziet. Ik las dit verrassende debuut vlot door en heb echt genoten. Ik geef daarom ook graag 4 welverdiende sterren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s