Nederlandse boeken, Recensies

De rest van de waarheid

De rest van de waarheid – Jagritta Olthof – FUB publishing & writing

Waardering: 3 uit 5.

Jagritta Olthof debuteert met De rest van de waarheid in het genre literaire thriller. Eerder schreef ze haar debuutroman In de schaduw van de driehoek. Een schrijfster dus met een brede interesse in meerdere genres.

In De rest van de waarheid neemt ze de lezer mee in een moordzaak. Charlotte wordt wakker en mist een tweetal dagen van haar herinneringen. Wat is er gebeurd? Waarom weet ze niet hoe ze in haar huisje op Texel is gekomen? Dan ontdekt ze tot haar schrik ook nog eens dat haar vriendin Floor is vermoord in Amsterdam. Charlotte, ook wel Pip, genoemd, was de laatste die haar gezien heeft gezien. Op de beelden die gedeeld worden van de moord is ze te zien. Charlotte weet niet wat er is gebeurd en kan zich niet voorstellen dat zij de dader is. Ondertussen zit ze ook nog in een huwelijk dat doodgebloed is en ontmoet ze ook nog een vrouw die veel van haar en Floor lijkt te weten. Zal de echte waarheid boven water komen? Wie is er daadwerkelijk betrokken bij dit mysterie?

Olthof heeft met De rest van de waarheid een onderhoudend boek geschreven dat de lezer zal verrassen met de basis van dit verhaal. Ze behandeld veel thema’s en zorgt ervoor dat de spanning constant aanwezig is. Het verhaal is vlot geschreven en voor je het weet sla je het boek dicht.

Tijdens het lezen viel mij in de schrijfstijl wel op dat de auteur een gehaaste schrijfstijl heeft. Ze wil soms zoveel delen dat details net te weinig aandacht krijgen. Hierdoor had ik soms momentjes dat ik dacht: “hé, mis ik niet wat?”. De basis van De rest van de waarheid is goed en houd de lezer bij het verhaal, maar de uitwerking had krachtiger gekund. Dan had ik het boek zeker een ster meer gegeven.

De rest van de waarheid is een verhaal met een leuke plottwist en zal de lezer een paar heerlijke leesuurtjes geven. Het psychologisch en spannende deel van het verhaal zit goed in elkaar en hierdoor krijgen de personages zeker een gezicht. Het verhaal leent zich prima voor een vervolg, maar volgens mij is dit niet wat de auteur voor ogen heeft.


Lees hier ook onze andere recensies van boeken die wij gelezen hebben voor het Selfpub café

Plaats een reactie