Nederlandse boeken, Recensies

Er hangt vuurwerk in de lucht

Er hangt vuurwerk in de lucht

Sophia Jager

Books & Butterflies

Augustus 16 , 2022 by Antoinette

Waardering: 3.5 uit 5.


Er hangt vuurwerk in de lucht is een novelle van Sophia Jager. De pakkende titel was voor mij een uitnodiging om het verhaal te lezen. Want wie wil er nu niet dat er vuurwerk in de lucht hangt als het om de liefde gaat?

Jager neemt de lezer mee naar Anna. Een drukbezette gescheiden huisarts die haar tijd volop in haar baan stopt. Maar hier is de burgemeester van het dorp het niet mee eens en regelt een blind date voor haar met zijn neef tijdens het jaarlijkse dorpsfeest. Pieter woont nog niet zo lang aan de rand van het dorp en heeft hier een autogarage. Ook hij zit niet te wachten op een nieuwe relatie, maar gaat toch maar naar de blind date toe. Maar is er vuurwerk voor de twee in de lucht of maken ze er alleen een gezellige avond van met de andere inwoners?

Er hangt vuurwerk in de lucht is een fijn geschreven feelgood, maar kent wel weinig bladzijden om als compleet verhaal aan te voelen. Toch heeft Jager een vermakelijk verhaal geschreven om tussendoor of aan het strand lekker te lezen. De personages zijn interessant en de setting voelt goed aan. Aan de uitwerking miste ik nog wel wat, maar een verhaal met een dertigtal bladzijden moet natuurlijk ergens stoppen.

Het verhaal is opgedeeld in drie delen waardoor er een balans is in verhaal. Zo leren we Anna en Pieter redelijk kennen en voel je de feelgood door het korte verhaal sluimeren. Jager heeft een makkelijke schrijfstijl waardoor het boek voor een groot publiek interessant is. Dat ze kan schrijven laat ze zeker zien met Er hangt vuurwerk in de lucht. Ze heeft een vrij compleet verhaal in de minimale bladzijden weten te verwerken. Een aanrader om te lezen als je even weinig tijd hebt om te lezen of gewoon een fijne korte feelgoodverhaal zoekt. Ik geef het graag 3.5 sterren.

Plaats een reactie