Nederlandse boeken, Recensies

Terug naar ReDawn

Terug naar ReDawn

Brandon Sanderson en Janci Patterson

Iceberg Books

26 maart 2024 by Devika

Waardering: 3.5 uit 5.

Terug naar ReDawn is de tweede novelle uit de Skyward serie. Deze novelle verteld het verhaal van Alanik. Deze novelle is een van de novelles die bij de serie hoort en speelt zich af tussen Sterrenzicht en Cytonic, maar dient na de novelle Station Zonnewind gelezen te worden. Wat zal dit verhaal in petto hebben voor zijn lezers?

‘Geloof hun leugens niet. Vertrouw hun valse vrede niet.’

Dat is de waarschuwing die Alanik van de planeet ReDawn aan Spensa gaf nadat Alaniks schip een noodlanding had gemaakt op Detritus. Wat ze daar aantrof was een schok: een hele planeet van vrije Mensen die vochten tegen de Superioriteit. Waren zij de bondgenoten die haar volk zo hard nodig had?

Toen ze eindelijk was hersteld van haar verwondingen en enkele leden van Sterrenvlucht ontmoette, ontdekte ze dat haar waarschuwing aan Spensa in de wind was geslagen door de regering van Detritus, en dat die een vredesvoorstel van de Superioriteit overwogen. Na haar terugkeer naar ReDawn is Alanik ontzet als ze hoort dat de factie in de regering van ReDawn die de Superioriteit tevreden wil stellen de overhand heeft gekregen.

Nu Alaniks mentor, Rinakin, gevangen is genomen, kan ze zich tot niemand meer wenden behalve Jorgen, FM en hun vriend Rig. Een oude technologie heeft misschien het vermogen om hun beide planeten te redden van een ramp, maar kunnen ze de geheimen ervan ontdekken voordat het te laat is?

Doordat deze novelle het verhaal van Alanik verteld, kent dit boek dan ook een ander hoofdpersonage als de voorgaande delen, in wie FM en Spensa de hoofdrol speelden. Doordat Alanik in dit boek het hoofdpersonage is, leer je haar beter kennen. Daarnaast kom je in dit boek ook meer te weten over cytonics en hun krachten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Alanik niet een erg interessant personage vind, maar desondanks heeft haar verhaal wel toevoeging in de serie. Alanik is een personage met een sterke persoonlijkheid. De taalbarrière is voor haar soms lastig en daarnaast vind ze het erg lastig dat ze verbannen is van ReDawn. Alanik heeft haar hart zeker op de goede plek zitten en geeft om haar vrienden. Het is ook erg leuk om haar vriendschap met de slakken en mensen te zien ontwikkelen in dit deel.

Waar de vorige novelle meer spanning kende, gaat deze novelle daarnaast ook om persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor leest het verhaal iets minder soepel weg, maar dit is niet van invloed op het leesplezier. Ik vond deze novelle erg leuk om te lezen en ben benieuwd naar wat de andere novelles gaan brengen. Ik geef Terug naar ReDawn dan ook 3,5 sterren.


Plaats een reactie